Cevizli İrmik Tatlısı

yarım kg un
8 çorba k. irmik
1 çorba k. yaşmaya
2 yumurta
125 gr margarin
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. tozşeker
iç harcı için:
3 su b. ceviz ve fındık
4 çorba k. un
1 yumurta
şerbeti için:
5 su b.toz şeker
3.5 su b. su
1 portakal
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbeti için su,şeker ve portakal suyunu kaynatıp soğutun.
Hamuru için gerekli malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlayın.
İç harcı için fındık ve ceviz karışımını rondodan çekin. İçine
un ve yumurtayı ekleyin.İçine sıktığımız portakalın kabuğunu
da rendeleyin ve karıştırın. Kıvamı sertse süt ilave ederek yumuşatın.
Hamuru açın.Hamur elips şeklinde açılacak. hamurun kenarına
boydan boya iç harcı elinizle yuvarlayarak yarısını koyun ve rulo
yapın. Hamurun yarısına gelince kesin. Kalan hamura tekrar iç
harç koyup sarın. Böylece iki tane rulo elde etmiş olacağız.
Ruloların yapıştırma yerine yumurta akı sürerek kapatabilirsiniz.
Ruloları bıçakla istediğiniz şekilde kesip sıvıyağda kızartın.
Kızaran hamurları soğuk şerbete atip 15 dakika bekletip alın.
Yeşil fıstıkla süsleyin.

Yorum bırakın